2019

9Zero 2019 stond in het teken van The Journey!

Samen met jullie hebben wij een prachtige wereldreis gemaakt!
6 Podia’s met verschillende muziek, wij kijken terug op een super 9Zero 2019!

Het was een zeer tropische editie, de temperaturen waren tegen de 40 graden aan maar dat mocht de pret niet drukken, er stond een heerlijk zwembadje klaar om af te koelen!

Jullie gingen mega hard, wij kunnen niet wachten tot 9Zero 2020 Once Up On a Time!

10 JAAR 9ZERO FESTIVAL!!

Onze 10e verjaardag hebben we gevierd in de middeleeuwen, een supermooi podium gebouwd omringt door een prachtige Arena!

Zeker dit is er eentje voor in de historie boeken, de sfeer was vanaf minuut 1 werelds, jullie party people waren niet te stoppen!

Ook waren er ridders met echte paarden te bewonderen!

9Zero 2017 stond in het teken van de 4 elementen!

na een zware week opbouwen met boven de 30 graden, zaten de weergoden helaas tijdens het evenement zelf niet mee, het was een regenachtige frisse dag!
Ondanks het weer kunnen we toch terugkijken op weer een super editie van 9Zero!

Met de headliners: Ran-D, Outsiders, Freddy Moreira & Darkraver gingen de voetjes weer hevig van de vloer

Na 7 jaar 9Zero was het nu hoogste tijd om uit voor de 2e keer uit te breiden. In 2011 was het bezoekersaantal al dermate gestegen dat we naar het dorpsplein van de Zeilberg zijn verhuisd.

In 2015 werd dan ook het plan opgesteld om in 2016 nog groter uit te pakken en te verhuizen naar de Breemortelweg in het vertrouwde Zeilberg. Dit betekende meer ruimte voor een groter bezoekersaantal, grotere podia’s en een nog groter feest! Het was een groot succes, want binnen een korte tijd waren alle kaarten uitverkocht!

Onder andere Ruthless, DJ Isaac, Dyna, DJ Bots en Alvaro wisten op de nieuwe locatie weer een feest neer te zetten voor in de geschiedenis!

Met 23 graden vond 9Zero plaats op 27 juni. Dit jaar introduceerde we de 4e stage. Naast de MainStage op het kerkplein kon je ook terecht in de pastorietuin, waar The Barn en Prison Break waren gebouwd in volledige Western stijl. In de Blasiusstraat stond voor het tweede jaar een opengeknipte zeecontainer als rockstage. Opvallende namen van dit jaar waren Lil Kleine (Drank & Drugs), Wildstylez, Darkraver, Boaz vd Beatz en Manuel Broekman & Géza Weisz.

Dit jaar viel 9Zero samen met het 100-jarig bestaan van het dorp waar 9Zero elk jaar gehouden wordt; Zeilberg. Goed weer, een mooi festivalterrein, vele artiesten en vrolijke bezoekers! Kortom, de zesde editie van 9Zero kan zeker geslaagd worden genoemd.

Onder andere Kraantje Pappie, Punish, Dirtcaps, Frontliner, Paul Elstak en Niels Geusebroek waren aanwezig om de bezoekers van een spetterend optreden te voorzien. Het is een feit dat 9zero 2015 op 27 juni dus zeker weer geschiedenis gaat schrijven. 9zero; staat voor een evenement voor elke leeftijdsgroep, geniet van de muziek maar vooral ook van de special acts.

Met 2500 bezoekers was ook deze editie geheel uitverkocht. Dit jaar waren de headliners Vato Gonzalez & MC Tjen, The Flexican & MC Fit, Dune en D-Block & S-Te-Fan. Om het feest helemaal compleet te maken werd er een extra stage toegevoegd, Bass Street. Artiesten als Grabbelton, Bassrockers, Brocco & Shotwell b2b en We Are Zero traden daar op. Ook was er dit jaar de biertuin, een prachtige blauwe loungehoek gemaakt van bierkratten, met een idyllisch sfeertje door de priklampjes.

Dit jaar is de naam veranderd van @9Zero naar 9Zero en kwam het steeds dichter bij zijn huidige vorm. Ook hier onderscheidt 9zero zich ook weer van alle andere evenementen door de veelheid aan verrassingselementen. Dit jaar is er voor een programma gekozen met een bredere insteek om hiermee nog meer feestgangers te kunnen bereiken. The Partysquad, Vato Gonzalez, The Pitcher en niet te vergeten Mental Theo stonden in de line-up. Ook Karlijn van Dinther trad solo op en verraste het publiek met haar zachte stem. En niet te vergeten waren de acts in de lucht boven het feestterrein, en op de podia dit jaar nog spectaculairder.

De straat werd te klein voor het groeiende aantal feestgangers. En voor het 3e jaar werd er dan ook gekozen om nog groter uit te pakken en verhuisde het evenement naar het dorpsplein. Nu kon het podium nog groter en uitgebreider worden. In plaats van een typisch DJ podium met trussen werd er een speciaal podium ontworpen.

In 2011 prijkte onder andere DJ Dune, T-Spoon, Paul Elstak en lokale helden Guus de Wit en Ruud van den Elsen op de flyer. Het feest groeide nog verder uit naar een mega groot succes. Dat kon ook niet anders met een openings act geïnspireerd op het aloude bekende nummer van “Eye of the Tiger”, opgevolgd door een percussie act met een slagwerkers groep die middels een torenkraan vol iedereens verbazing boven het publiek uitsteeg en hun act ten gehore bracht. De lasershow herinnert iedereen zeker nog. Maar ook zeker de vuurspuwers act was zeker een groot succes. Het evenement wordt ieder jaar traditioneel afgesloten met een vuurwerk spektakel.

Met namen als 2 brothers on the 4th floor en Mental Theo kon het dit jaar niet anders als een groot nineties spektakel worden! Een echt Zeilbergs evenement dus waar muziek en gezelligheid centraal stond. Bij deze editie kwamen voor het eerst de special act’s om de hoek kijken waar 9Zero later bekend om zou staan. Zo ‘vlogen’ twee dames in de lucht en was er een spectaculaire tissueact met doeken, ook hoog in de lucht. Ook dit jaar mochten Han & Tjekker, Ruud van den Elsen en Tom Evers niet ontbreken.

"Once upon a time"

Cassette Classics Koop nu je tickets